6 Οκτωβρίου 2014 | Τελευταία Νέα | 1465 προβολές

Τελετή Αγιασμού στο ΙΒ’ Εκπαιδευτικό Συνέδριο της Ορθόδοξης Αδελφότητας «XΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΛΠΙΣ».
Δελτίο Τύπου 04/10/2014
Το Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας τέλεσε τον Αγιασμό στο ΙΒ’ Εκπαιδευτικό Συνέδριο της Ορθόδοξης Αδελφότητας «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΛΠΙΣ», με θέμα: «Αξίζει να είσαι δάσκαλος».
Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στους εκπαιδευτικούς επεσήμανε τα εξής: «O διδάσκαλος και Σωτήρας μας Ιησούς Χριστός λέγει ότι στην Βασιλεία των Ουρανών θα είναι μεγάλος εκείνος που πρώτος εφαρμόζει όσα διδάσκει. Μέσα από τούτα τα θεία λόγια αναδύεται το σοβαρό θέμα της συμφωνίας λόγων και έργων. Ένα θέμα που ιδιαιτέρως εγγίζει όσους υπηρετούν στην εκπαίδευση και έχουν επιφορτιστεί με το ιερό καθήκον να μορφώνουν τις απαλές ψυχές των παιδιών.
Όλοι γνωρίζουμε ότι για τα παιδιά ο δάσκαλος μέσα στην αίθουσα αποτελεί αυθεντία, οπότε, αν αποδειχθεί ότι η συμπεριφορά του δασκάλου ενέχει υποκρισίας τότε θανάσιμα πληγώνεται η εμπιστοσύνη των παιδιών. Για τούτο οι νέοι μας συχνά γυρίζουν την πλάτη και κινδυνεύουν να χαθούν ακολουθώντας ακραίες ιδεολογίες.
Όμως ,πιστεύω ότι όλοι όσοι είστε εδώ σήμερα έχετε επίγνωση της μεγάλης αποστολής σας και του ιερού έργου της παιδείας.Δεν εργάζεστε για να μεταδώσετε μόνο γνώσεις στους μαθητές σας, αλλά αγωνίζεστε να μορφώσετε εικόνες Θεού, να φροντίσετε για την εσωτερική καλλιέργεια και τη μετάγγιση του χριστιανικού ήθους στη νέα γενιά».
Στον Αγιασμό και στο συνέδριο παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Φιλύρου κ. Μιχαήλ Γεράνης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χαλκιδικής κ. Θεόδουλος Ταπανίδης, οι καθηγητές Πανεπιστημίου κ. Παπαδόπουλος, κ. Καλαϊτζάκης,κ. Γκογκούλης, κ.Παπαρνάκης και ο ομιλητής στο συνέδριο π. Γεώργιος Δ. Μεταλληνός.
Εκ του Γραφείου Τύπου