22 Νοεμβρίου 2016 | Τελευταία Νέα | 1720 προβολές

Δελτίο Τύπου

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κατά το διήμερο 20 και 21 Νοεμβρίου 2016.

Επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων ήταν η πανηγυρίζουσα γυναικεία Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χορτιάτη, της οποίας το καθολικό τιμάμαι σε αυτήν την εορτή της Παναγίας.

Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016 τελέσθηκε, παρουσία πλήθους προσκυνητών, ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας. Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος τέλεση τη μοναχική κουρά της αδελφής της Ιεράς Μονής, μοναχής Φιλοθέης, η οποία έλαβε το Μεγάλο και Αγγελικό Σχήμα μετά από 22 χρόνια ασκήσεως και προσευχής στον παρθενώνα του Χορτιάτη και κατόπιν προτάσεως του Ηγουμενοσυμβουλίου και της Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής, Χριστοδούλης μοναχής.

Την κυριώνυμο ημέρα, Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στο καθολικό της Ιεράς Μονής ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Γερόντισσα και ολόκληρη την αδελφότητα για την υποδοχή και τη φιλοξενία. Ακολούθησε πανηγυρική τράπεζα, την οποία οι αδελφές ετοίμασαν με αγάπη.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως