5 Νοεμβρίου 2019 | Τελευταία Νέα | 2952 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019, στο Κέντρο  Πολιτισμού Δυτικής Θεσσαλονίκης (Μονή Λαζαριστών) επισφραγίστηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν των Νεαπολιτών Νεομαρτύρων με μια μυσταγωγική μουσική Συναυλία, την οποία  διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως και στην οποία συμμετείχαν οι διακεκριμένες μελωδοί Ντιλέκ Κοτς και Αρετή Κετιμέ. Τις δυο καλλιτέχνιδες πλαισίωσε η Γυναικεία Χορωδία της Μητροπόλεως «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος».

Στο μουσικό πρόγραμμα ζωντάνεψαν μνήμες από τα αγαπημένα χώματα της Μικρασίας και ανακλήθηκαν εικόνες ρωμιοσύνης μέσα από την ποίηση και την παράδοση.

Το πολυπληθές –πάνω από 700 άτομα- ακροατήριο κρατούσε το ισοκράτημα με το ενθουσιαστικό χειροκρότημα του και το τραγούδι του.

«Θεσσαλονίκη ονείρου χάριν» ήταν ο τίτλος της Συναυλίας και η βραδιά ήταν αφιερωμένη στη Βασίλισσα της Μακεδονίας και  Συμβασιλεύουσα των Βυζαντινών χρόνων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την όλη εκδήλωση λάμπρυνε η παρουσία εξαιρετικών μουσικών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας στο χειμαρρώδη λόγο του, αφού μνημόνευσε τα κλέη της Βασίλισσας του Ελληνικού βορρά στη συνέχεια κάλεσε τους ακροατές να συστρατευθούν ειρηνικά «για να αναβιώσουν και πάλι τα αρχαία μεγαλεία».    

Παρών στην εκδήλωση ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολιτης Άρτης κ.Καλλίνικος με τη συνοδεία του.

 

Εκ του Γραφείου Τύπου