2 Αυγούστου 2014 | Τελευταία Νέα | 1174 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18-7-2014

Την Πέμπτη 17 και την Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014 η κατασκήνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Πρώτη των Πριγκηποννήσων έζησε εξαιρετικές ευλογίες.

Την πρώτη μέρα τα μέλη του Δ.Σ. της Παιδόπολης, μέλη του Δ.Σ. του ΕΡ.Θ.Ο. , το επιτελείο της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως και οι μικροί κατασκηνωτές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην Αγία Σοφία , στο Τοπ Καπί και να γευματίσουν στο Μέγα Ρεύμα. Τα μέλη του Δ.Σ. του ΕΡ.Θ.Ο. εκδήλωσαν πλούσια την αγάπη τους καθόλη τη διάρκεια της ημέρας προσφέροντας στους κατασκηνωτές καπέλα, παγωτά, χυμούς και σοκοφρέτες.

Τη δεύτερη μέρα η κατασκήνωση ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του Αγίου Πριγκηποννήσων κ. Ιακώβου βρέθηκε στην πανέμορφη Πρίγκηπο. Αρχικά, προσκύνησε στο Μητροπολιτικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Στη συνέχεια, επισκέφτηκε το Επισκοπείο. Εκεί, ο Άγιος Πριγκηποννήσων, αφού κέρασε πλούσια τα παιδιά, θυμήθηκε τη φιλία του με το Γέροντα Διονύσιο , πρώην Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως. Εξέφρασε επίσης την ευγνωμοσύνη του προς τον Άγιο Νεαπόλεως κ. Βαρνάβα, ο οποίος κινούμενος από το σεβασμό και την αφοσίωσή του στον ιερό θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου στελέχωσε τη φετινή κατασκήνωση της Παιδόπολης.

Εκεί στο Επισκοπείο μια όμορφη έκπληξη περίμενε τα παιδιά: Η κ. Αγνή Νικολαΐδου, δασκάλα και Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας της Πριγκήπου πρόσφερε στα παιδιά στεφανάκια από λουλούδια και δώρα.

Μετά τη Μητρόπολη, τα μέλη της κατασκήνωσης κατευθύνθηκαν προς το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Κουδουνά, για να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα του. Ακολούθησε παράθεση μεσημεριανού γεύματος από τον Άγιο Πριγκηποννήσων, το οποίο συνοδεύτηκε από ζωντανά παραδοσιακά τραγούδια που απέδωσαν με ενθουσιασμό τα παιδιά της κατασκήνωσης. Στο τέλος, ο Άγιος Πριγκηποννήσων πέρα από την άγια ευχή του έδωσε και την υπόσχεση στους κατασκηνωτές ότι θα επαναλάβει και του χρόνου το πλούσιο και αρχοντικό δώρο της φιλοξενίας του.