29 Μαρτίου 2015 | Τελευταία Νέα | 1494 προβολές

Δελτίο τύπου

Ο Μητροπολίτης Θερμοπυλών Ιωάννης και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Πεντέλης , προσκεκλημένος από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, κήρυξε, την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015, στον Κατανυκτικό Εσπερινό, ο οποίος τελέστηκε στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου στη Νεάπολη .

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιωάννης αναφέρθηκε εκτενώς στον πόλεμο, τον οποίο εγείρει κατά των ανθρώπων ο διάβολος , ο προαιώνιος εχθρός των ψυχών , Ο διάβολος τόλμησε να «πειράξει» τον Κύριο , να κηρύξει πόλεμο απηνή κατά των Αποστόλων και των μαθητών του Κυρίου και συνεχίζει να μάχεται το ανθρώπινο γένος με μοναδικό σκοπό να δημιουργήσει ρήγμα στις σχέσεις του ανθρώπου με το Θεό.

Ο Σεβασμιώτατος έκλεισε την ομιλία του με ένα λόγο του Αγίου Ιωάννη του Νηστευτή, ο οποίος διασώζεται στα κείμενα του: η προσβολή του πειρασμού δεν είναι αμαρτία, η υποχώρηση στον πειρασμό και στις εισηγήσεις του αντίδικου διαβόλου καθίσταται αμαρτία.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας, αφού ευχαρίστησε τον Ομιλητή και Δάσκαλό του για τον γνήσια πνευματικό του λόγο, παραμυθητικά πρότεινε στους πιστούς να είναι η Παναγία Μητέρα η μόνιμη καταφυγή στον αόρατο πόλεμο των δαιμόνων.

Εκ του Γραφείου Τύπου