4 Οκτωβρίου 2016 | Τελευταία Νέα | 1727 προβολές

Δελτίο Τύπου

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η πρώτη συνάντηση του Σεμιναρίου Εξομολογητικής της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στο οποίο συμμετέχουν ιερείς της Μητροπόλεως, στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ηλιουπόλεως.
Η πρώτη αυτή θεματική ενότητα είχε τίτλο «Η θέση του μυστηρίου της Εξομολογήσεως στη σύγχρονη πραγματικότητα». Εισηγητές ήταν ο πατήρ Βαρνάβας Γιάγκου, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας Θεσσαλονίκης και Υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης και ο πατήρ Αθανάσιος Γκίκας, καθηγητής στο Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι ανέπτυξαν τα θέματα «Η μετάνοια στη σύγχρονη πραγματικότητα» και «Το μυστήριο της Εξομολογήσεως στην Πατερική παράδοση της Εκκλησίας και στο σήμερα» αντίστοιχα.
Των εισηγήσεων, της συζήτησης που ακολούθησε και των συμπερασμάτων που εξήχθησαν προηγήθηκε ο χαιρετισμός και το καλωσόρισμα από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως π. Διονύσιο Πατσάνη, εκπρόσωπο του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος απουσιάζει στην Αθήνα λόγω συγκλήσεως της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Η συνάντηση τελείωσε με γεύμα για όλους τους συμμετέχοντες ιερείς, που παρατέθηκε στην κατακόμβη του Ιερού Ναού.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως