9 Ιουλίου 2017 | Τελευταία Νέα | 3256 προβολές

Δελτίο τύπου

Έληξε το Σάββατο 8 Ιουλίου 2017, η Πρώτη Κατασκηνωτική περίοδος Κοριτσιών Δημοτικού στις πανέμορφες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως στο Ποσείδι της Χαλκιδικής.

«Στου Χριστού μας το λιμάνι» ήταν το γενικό σύνθημα, καθώς κυριολεκτικά η κατασκήνωση απολαμβάνει όλη την ώρα τη θωπευτική αύρα του θαλασσινού φλοίσβου και μεταφορικά βιώνει την ασφάλεια της αγάπης  του Χριστού.

Τα 130 κορίτσια ήταν χωρισμένα σε ένδεκα (11) ομάδες, τα ονόματα των οποίων ανήκαν στο γενικό θεματικό πλαίσιο του Συνθήματος: Γοργόνες Θυσίας, Καράβι Γαλήνης, Κυβερνήτης ο Χριστός, Άγκυρα Ελπίδας, Φάρος Πίστης, Βράχος Θέλησης, Σφουγγάρια Συγχωρητικότητας, Δίχτυα Αγάπης, Κύματα Χαράς, Μαργαριτάρια Καλωσύνης, Γλαροπούλια Γαλήνης.

Τη δυναμική των ονομάτων των ομάδων ανέδειξαν οι εξαιρετικές διακοσμήσεις με τις ναυτικές παραστάσεις και τα θαλασσινά μοτίβα.

Το πρόγραμμα της κατασκήνωσης συνδύαζε αρμονικά δραστηριότητες παιδαγωγικής ωφέλειας και ψυχαγωγικής τέρψης: παιχνίδια ομαδικά και κινητικά, παιχνίδια γνώσεων εστιασμένα στην καλλιέργεια γλωσσικών δεξιοτήτων, διαγωνισμοί δημιουργικής Γραφής, αφιερώματα σε ιστορικές στιγμές του Έθνους, κατασκευές,  Φεστιβάλ Τραγουδιού και Χορού, Διαγωνισμοί Γλυκού. Όλα αυτά συνέθεταν με επιτυχία το πάζλ της δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών για 8 ημέρες.

Η Κυριακή 2 Ιουλίου 2017, κατέστη ημέρα Σταθμός για την Κατασκήνωση καθώς τη λάμπρυνε η ευλογητική παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, ο οποίος συνοδευόταν από τον π.Βασίλειο Βύρλιο – τον άγιο Βασίλη της κατασκήνωσης, λόγω των πολλών και καλών του  δώρων – και τον αρχιδιάκονο π. Γεώργιο Πολυχρονιάδη.

Ο Σεβασμιώτατος και η εκλεκτή Συνοδεία Του, περιήλθε όλες τις σκηνές  και παρακολούθησε ένα προγραμματάκι που ετοίμασαν  τα παιδιά, με την καθοδήγηση των ομαδαρχισσών τους. Ο Σεβασμιώτατος, στο τέλος, αφού ευχαρίστησε τα στελέχη, τα παιδιά, αλλά  και τους γονείς, που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην Εκκλησία, μαζί με την πολύτιμη Αρχιερατική Του Ευχή πρόσφερε σε κάθε παιδί χωριστά μία πάνινη τσάντα και ένα βιβλίο.

Αύρα Βοσπορινή  και Πατριαρχική Χάρις  έπνευσε στην κατασκήνωση, την Τρίτη 4 Ιουλίου 2017, με τον ερχομό του Υπογραμματέως του Οικουμενικού Θρόνου Πανοσιολογιωτάτου  π. Ιωακείμ Μπίλλη, ο οποίος μετέφερε τις ευχές της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη σε στελέχη και παιδιά. Ο π. Ιωακείμ, αφού προήδρευσε της Κριτικής Επιτροπής του 3ου Φεστιβάλ Τραγουδιού και του Διαγωνισμού Γλυκού πρόσφερε τα βραβεία και τα δώρα στις νικήτριες ομάδες που ξεχώρισαν,  για τη μελωδία ,το δυναμισμό, την έμπνευση και την καλλιτεχνική τους φαντασία. Ήταν ομολογουμένως μια μέρα πολύ ξεχωριστή!!!

Την Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017, στο υπαίθριο Προσευχητάρι ο π. Γεράσιμος Τσουλπάκης τέλεσε  κατανυκτικά τη Θεία Λειτουργία, μίλησε με παραστατικό τρόπο για την ομολογία των Αγίων, ενώ όλα τα παιδιά, ετοιμασμένα κατάλληλα,  προσήλθαν στο Πανσθενουργό Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017, η Κατασκήνωση υποδέχθηκε φιλόξενα τους γονείς των κατασκηνωτριών. Οι γονείς  κεράστηκαν αρχικά στο νεόδμητο κιόσκι  και στη συνέχεια παρακολούθησαν ένα απλό, αλλά πολύ ενδεικτικό για τη  δουλειά που προηγήθηκε, πρόγραμμα, τα παιδιά τους να τραγουδούν, να χορεύουν, να κατασκευάζουν, να γράφουν σε ποιητικό λόγο.

Μικροί και μεγάλοι αναπαυμένοι πλήρως  στην αγκαλιά της Τοπικής Εκκλησίας και κάτω από  άγιες τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας  σχεδιάζουν και οραματίζονται με λαχτάρα την επόμενη κατασκήνωση.

Εκ του Γραφείου Τύπου