24 Ιουνίου 2019 | Τελευταία Νέα | 914 προβολές

Δελτίο Τύπου

Το Σάββατο 22 Ιουνίου ο Γεν. Υπεύθυνος των Κατασκηνώσεων «Ευλογημένο Καταφύγιο Άξιον Εστί» στη Μακρυνίτσα Σερρών, π. Γεώργιος Μίλκας και ο κ. Βασίλης Κατσαρές, Υπαρχηγός της Κατασκήνωσης των Αγοριών Γυμνασίου & Λυκείου, παρευρέθηκαν ως εισηγητές, μετά από πρόσκληση του Σεβ. Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος και με τις ευλογίες του Σεβ. Μητροπολίτου μας Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, στην Ημερίδα Κατάρτισης Στελεχών Εκκλησιαστικών Κατασκηνώσεων της Ι. Μ. Μαρωνείας και Κομοτηνής.

Η Ημερίδα ξεκίνησε με Αγιασμό από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα και στη συνέχεια ακολούθησαν δύο εισηγήσεις.

Ο π. Γεώργιος ανέπτυξε το θέμα: «Στην Κατασκήνωση ο σκοπός αγιάζει τα μέσα», δίνοντας τον πραγματικό σκοπό μιας εκκλησιαστικής Κατασκήνωσης και πώς αυτός μπορεί να επιτευχθεί. Ο κ. Κατσαρές εισηγήθηκε το θέμα: «Μια Κατασκήνωση από τα Παρασκήνια», τοποθετώντας τα στάδια προετοιμασίας μιας Κατασκήνωσης στο χρόνο.

Μετά το τέλος των δύο εισηγήσεων, ακολούθησαν 4 ομάδες εργασίας.

Στη συνέχεια, όλοι οι συμμετέχοντες μετέβησαν στις εγκαταστάσεις των καινούριων Κατασκηνώσεων στη Μαρώνεια, όπου και ξεναγήθηκαν, ενώ ακολούθησε γεύμα για όλους στα ΚΑΑΥ της Μαρώνειας.

Μετά το γεύμα, όλοι επέστρεψαν στις Κατασκηνώσεις, όπου πραγματοποιήθηκε συζήτηση στην ολομέλεια.

Καλή Κατασκήνωση!