17 Δεκεμβρίου 2014 | Τελευταία Νέα | 976 προβολές

Στο πλαίσιο του καινοτόμου προγράμματος της Ρομποτικής και υπό την αιγίδα του «Κοινωνικού Σχολείου», μιας πρωτοπόρας δράσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας διοργάνωσε Ημερίδα, στην Κατακόμβη του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Μενεμένης (Δενδροπόταμος).

Η Ενορία του Αγίου Νεκταρίου και ιδιαίτερα τα παιδιά με τον υπεύθυνο ιερέα Αρχιμανδρίτη π. Αθηναγόρα Λουκατάρη υποδέχτηκαν με ξεχωριστή χαρά την ομάδα εθελοντών της eduACT-ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, η οποία διοργάνωσε, όσον αφορά το εκπαιδευτικό κομμάτι, και συντόνισε την όλη προσπάθεια, με τη συμμετοχή ομάδων παιδιών που έχουν διακριθεί κατά καιρούς σε εκπαιδευτικές δράσεις και συγκεκριμένα στο διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Καινοτομίας, Έρευνας και Ρομποτικής FIRST LEGO League.

Οι ομάδες που συμμετείχαν στην Ημερίδα προέρχονταν από το 1ο Πειραματικό Σχολείο Ευόσμου, από το Κολέγιο ΔΕΛΑΣΑΛ και από το Κέντρο Προστασίας Ανηλίκων της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως,»ΦΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ».

Ο πρόεδρος της eduACT-ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, εκπαιδευτικός και ερευνητής κ. Κώστας Βασιλείου παρουσίασε μια ανασκόπηση της πορείας των δράσεων Future Schools, Ρομποτική για όλους και FIRST LEGO League και εν συνεχεία το λόγο πήραν τα ίδια τα παιδιά, τα οποία επέδειξαν την προσωπική τους δουλειά και όσα έχουν επιτύχει αξιοποιώντας τα ερεθίσματα που έλαβαν μέσα από τις παραπάνω δράσεις.

Την έκπληξη της ημέρας αποτέλεσε η επίδειξη της νέας πίστας του διαγωνισμού FIRST LEGO League, η οποία συνδυάστηκε με ενημερωτικά εργαστήρια ρομποτικής σε παιδιά των Δημοτικών Σχολείων της περιοχής του Αγίου Νεκταρίου.

Οι παρευρισκόμενοι και κυρίως οι ομάδες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μέσω SKYPE με τον καθηγητή Chris Rogers από το Tufts University της Βοστώνης, ο οποίος τους ενθουσίασε με το εκπαιδευτικό του πρόγραμμα.

Η συνάντηση έκλεισε με το μουσικό σχήμα των παιδιών που φιλοξενούνται στο Κέντρο Προστασίας Ανηλίκων της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως «ΦΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» της ενορίας του Αγίου Νεκταρίου, τα οποία με την τέχνη και τη μουσική τους δημιούργησαν ένα ζεστό και εορταστικό κλίμα.

Την εκδήλωση στήριξαν και τίμησαν με την παρουσία τους σύσσωμη η επιτροπή Σχολικών Συμβούλων της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Καρατάσιος. Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα εκπροσώπησε ο Αρχιδιάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως π. Παντελεήμων Αναστασιάδης.