16 Ιανουαρίου 2020 | Τελευταία Νέα | 855 προβολές

Δελτίο Τύπου

Προσκυνηματική επίσκεψη στο Άγιον Όρος και συγκεκριμένα στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του Πανοσιολογιωτάτου Καθηγουμένου αυτής Αρχιμανδρίτου Εφραίμ, προκειμένου να προστεί της Ιεράς Αγρυπνίας επί τη Δεσποτική Εορτή της Περιτομής του Κυρίου και επί τη μνήμη του εν Αγίοις πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας.

Ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του έτυχαν θερμής υποδοχής τόσο από τον Γέροντα Εφραίμ όσο και από τους πατέρες.

Η Ιερά Αγρυπνία άρχισε το απόγευμα της παραμονής της Εορτής με τον Μεγάλο Εσπερινό, συνεχίστηκε με τον Όρθρο και κορυφώθηκε το πρωί της κυριωνύμου ημέρας με την τέλεση της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας. Αμέσως μετά την πανηγυρική τράπεζα, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα στο Συνοδικό της Μονής και απηύθυνε εόρτιο χαιρετισμό στους πατέρες και τους προσκυνητές που συμμετείχαν στην πανήγυρη.

Κλείνοντας το προσκύνημά τους ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του, αφού ευχαρίστησαν τον Άγιο Καθηγούμενο και τους πατέρες για την αβραμιαία φιλοξενία, αναχώρησαν ευχόμενοι να αξιωθούν και πάλι ανάλογης ευλογίας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως