31 Δεκεμβρίου 2019 | Τελευταία Νέα | 817 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μέσα σε μια ιδιαιτέρως χαρμόσυνη ατμόσφαιρα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως  κ.Βαρνάβας  υποδέχθηκε φιλόξενα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς,Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019, τους πολιτικούς άρχοντες, την  ηγεσία του Στρατού και της Ελληνικής Αστυνομίας, τους Διοικητές των Νοσοκομείων της Δυτικής Θεσσαλονίκης, ανώτερα στελέχη της Εκπαίδευσης,  καθώς και κληρικούς και λαϊκούς συνεργάτες της Μητρόπολης στην καλαίσθητη αίθουσα «Ξενία».

Ο Σεβασμιώτατος κ.Βαρνάβας  ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη αγιοβασιλόπιτα και, στη συνέχεια, μέσα από έναν λόγο χειμαρρώδη και προφητικό,  απευθυνόμενος στους καλεσμένους του προσδιόρισε την έννοια της κοινωνικής ευθύνης, της αγαπητικής κένωσης του εαυτού και της αλληλοπεριχώρησης, όπως αυτές οι έννοιες–αξίες  βιώνονται και υποστασιοποιούνται  στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Ο Σεβασμιώτατος, συγχρόνως, χαρτογράφησε, για το έτος που πέρασε, την προσφορά της Τοπικής Εκκλησίας, η οποία πραγματικά διέγραψε ένα έπος: το έπος της αγάπης.

Ανάμεσα στους παρόντες ήταν ο Επίσκοπος Βρυούλων κ.Παντελεήμων και Περιφερειάρχης  Κεντρικής Μακεδονίας κ.Απόστολος Τζιτζικώστας.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι την όμορφη ατμόσφαιρα ενίσχυσε η μελωδική παρουσία της Γυναικείας Χορωδίας της Μητρόπολης «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος», η οποία με τρόπο απαράμιλλο ερμήνευσε παραδοσιακά κάλαντα και έντεχνα τραγούδια.

Επίσης, την ίδια μέρα το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας άκουσε τα παραδοσιακά κάλαντα της Πρωτοχρονιάς στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως από τη Μουσική Μπάντα της Ελληνικής Αστυνομίας, από τις χορωδίες των Ιερών Ναών Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Μετεώρων και Ζωοδόχου Πηγής Αμπελοκήπων, από τις Ενοριακές Νεανικές Εστίες των Ιερών Ναών Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως, Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως και Αγίου Δημητρίου Συκεών καθώς και από τον Ποντιακό Σύλλογο «Φάρος Ποντίων» Θεσσαλονίκης.

Εκ του Γραφείου Τύπου