1 Ιανουαρίου 2019 | Τελευταία Νέα | 923 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μέσα σε μια ιδιαιτέρως χαρμόσυνη ατμόσφαιρα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως  κ. Βαρνάβας  υποδέχθηκε φιλόξενα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018, τους πολιτικούς άρχοντες, την  ηγεσία του Στρατού και της Ελληνικής Αστυνομίας, τους Διοικητές των Νοσοκομείων της Δυτικής Θεσσαλονίκης, καθώς και κληρικούς και λαϊκούς συνεργάτες  της Μητρόπολης στην καλαίσθητη αίθουσα «Ξενία».

Ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη αγιοβασιλόπιτα και, στη συνέχεια, μέσα από  έναν χειμαρρώδη λόγο, απευθυνόμενος στους καλεσμένους του προσδιόρισε την έννοια της κοινωνικής ευθύνης, της αγαπητικής κένωσης του εαυτού και  της αλληλοπεριχώρησης, όπως αυτές βιώνονται και υποστασιοποιούνται  μέσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Ο Σεβασμιώτατος, συγχρόνως, χαρτογράφησε, για το έτος που πέρασε, την προσφορά της Τοπικής Εκκλησίας, η οποία πραγματικά διέγραψε ένα έπος: το έπος της αγάπης.

Ανάμεσα στους παρόντες ήταν ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Μπόλαρης και η Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Κατερίνα Νοτοπούλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την όμορφη ατμόσφαιρα ενίσχυσε η μελωδική παρουσία της Γυναικείας Χορωδίας της Μητρόπολης «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος», η οποία με τρόπο απαράμιλλο ερμήνευσε παραδοσιακά κάλαντα και έντεχνα τραγούδια.

Εκ του Γραφείου Τύπου