30 Ιουλίου 2015 | Τελευταία Νέα | 1651 προβολές

Δελτίο Τύπου

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Μενεμένης, την Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015, έλαβε χώρα μια πράξη ανθρωπισμού με πολλαπλές αναγνώσεις και μηνύματα: ο Ελληνοαμερικανός Άρης Ασλίδης, συνοδευόμενος από τους γονείς του, Αναστάσιο και Μαίρη Ασλίδη, πρόσφερε στο «Φάρο του κόσμου» 4 υπολογιστές και έναν διαδραστικό πίνακα.

«Σήμερα δίνω πίσω, κάτι από όσα πήρα σε αυτόν τον χώρο», είπε ο Άρης επεξηγώντας την κίνηση της προσφοράς του.

Ο Άρης Ασλίδης μένει με την οικογένεια του στο Νew Jersey . Πριν από 4 χρόνια βρέθηκε στην Ελλάδα και επέλεξε το «Φάρο του κόσμου» ως χώρο εθελοντικής προσφοράς. Όταν επέστρεψε στην Αμερική, έκανε γνωστό το πολυδιάστατο έργο του «Φάρου» καθώς και τη συντελούμενη σε αυτόν θυσιαστική διακονία του π. Αθηναγόρα Λουκατάρη, με αποτέλεσμα να ευαισθητοποιηθούν και άλλοι. Αποτέλεσμα αυτής της ευαισθητοποίησης υπήρξε η σημερινή υλική προσφορά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην όλη προσπάθεια συνδετικός κρίκος υπήρξε ο Δήμαρχος Πυλαίας- Χορτιάτη κ. Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας έκδηλα συγκινημένος, αφού ευχαρίστησε τον Άρη και τους γονείς του, υπογράμμισε με νόημα ότι ο χώρος του «Φάρου του κόσμου» ξαναοριοθετείται , επαναπροσδιορίζεται χάρη στην εθελοντική διακονία και την προσφορά .

Οι γονείς του Άρη δώρισαν στο Σεβασμιώτατο ένα i-pad για να παρακολουθεί τις τεχνολογικές εξελίξεις , όπως είπαν.

Εκ του Γραφείου Τύπου