22 Ιανουαρίου 2018 | Τελευταία Νέα | 1316 προβολές

Δελτίο Τύπου

Προσκυνηματική επίσκεψη στο Άγιον Όρος και συγκεκριμένα στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, κατόπιν προσκλήσεως του Πανοσιολογιωτάτου Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτου Αλεξίου, για να προστεί της ιεράς αγρυπνίας για την εορτή των Θεοφανείων με το παλαιό εορτολόγιο.

Ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του κατέφθασαν στην Ιερά Μονή την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018 και το βράδυ της ίδιας ημέρας ξεκίνησε η ιερά αγρυπνία για την μεγάλη Δεσποτική εορτή, για να ολοκληρωθεί το πρωί της επομένης με τον Μεγάλο Αγιασμό, την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου και την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα, μπροστά στον αρσανά της Μονής.

Το απόγευμα της Παρασκευής 19 Ιανουαρίου 2018, τελέσθηκε ο μεθέορτος Εσπερινός της εορτής των Θεοφανείων και της συνάξεως του Τιμίου Προδρόμου, ενώ αμέσως μετά την τράπεζα έγινε η καθιερωμένη κοπή της Αγιοβασιλόπιτας στο καινούργιο Συνοδικό της Μονής, κατά την οποία ο Σεβασμιώτατος απήυθηνε λόγους πνευματικούς και ωφέλιμους στους πατέρες και στους προσκυνητές.

Το πρωί του Σαββάτου 20 Ιανουαρίου 2018, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη συνάξει του Τιμίου Προδρόμου και ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του ανεχώρησαν γεμάτοι από πνευματικές εμπειρίες, γευόμενοι τη φιλοξενία και την αγάπη του Αγίου Καθηγουμένου και των πατέρων της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως