17 Ιανουαρίου 2019 | Τελευταία Νέα | 1055 προβολές

Δελτίο Τύπου

Την Κυριακή 13 Ιανουαρίου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Βαρνάβας συνοδευόμενος από 25 προσκυνητές –κληρικούς και λαϊκούς– επισκέφτηκε την Ι. Μ. Μ. Βατοπαιδίου, κατόπιν προσκλήσεως του αγίου Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Πανοσ. Αρχιμ. Εφραίμ.

Η πρόσκληση έγινε με την ευκαιρία της Αγρυπνίας για την Δεσποτική γιορτή της Περιτομής του Κυρίου και του Αγίου Βασιλείου, καθόσον η Δευτέρα 14 Ιανουαρίου, είναι για το Άγιον Όρος Πρωτοχρονιά.

Ταυτόχρονα, όμως, το προσκύνημα ήταν έκφραση ευγνωμοσύνης προς την Υπεραγία Θεοτόκο –έφορο και προστάτη του Αγίου Όρους και της Ιεράς Μονής– τον Άγιο Καθηγούμενο και την αδελφότητα για τη μεγάλη ευλογία του ερχομού της Τιμίας Ζώνης στην Ιερά Μητρόπολή μας από 23 έως 30 Οκτωβρίου 2018.  Γι’ αυτό το λόγο και η συνοδεία του Σεβασμιωτάτου ήταν μια μικρή αντιπροσωπεία από τους 250 διακονητές του ιστορικού αυτού προσκυνήματος.

Η αδελφότητα της Ιεράς Μονής υποδέχθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη με κάθε τιμή, ενώ ο Σεβασμιώτατος σε κάθε ομιλία του τόνισε τη σημασία της επίσκεψης του θεομητορικού κειμηλίου στην Ιερά Μητρόπολή μας, τη μεγάλη πνευματική ωφέλεια των δεκάδων χιλιάδων πιστών- προσκυνητών, αλλά και την σημασία του προσώπου της Παναγίας στη ζωή μας, την αξία του χρόνου και την αξιοποίησή του για την κατάκτηση της αιωνιότητας, της «Ευλογημένης Βασιλείας του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος».

Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την αγρυπνία της εορτής, παρακάθισε στην Τράπεζα της Ιεράς Μονής έκοψε την βασιλόπιτα του μοναστηριού και ευχήθηκε καταλλήλως στην πολυάριθμη αδελφότητα και στο πλήθος των προσκυνητών.

Ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του επέστρεψαν το απόγευμα της Δευτέρας γεμάτοι από ευγνωμοσύνη για το ευλογημένο κατά πάντα προσκύνημα.