14 Ιουνίου 2014 | Τελευταία Νέα | 1073 προβολές

Δελτίο τύπου 14-6-2014
Το Σάββατο 14 Ιουνίου 2014 στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως εκκλησιάστηκαν προσκυνητές από τη Μητρόπολη Δράμας. Οι πιστοί πραγματοποίησαν την ιεραποδημία αυτή με σκοπό να επιδώσουν στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως προσωπικά πρόσκληση συμμετοχής στις λατρευτικές εκδηλώσεις του ιερού Ναού των Αγίων Αποστόλων Δράμας.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο π. Αναστάσιος εκ μέρους όλων των εκδρομέων προσεφώνησε το Σεβασμιώτατο και επιμόνως κατέθεσε το αίτημα και την παράκλησή του να παρευρεθεί ο Σεβασμιώτατος την ημέρα της εορτής των δώδεκα Αποστόλων στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ναό, στη Δράμα. Ο π. Αναστάσιος προσέφερε ως δώρο αγάπης στο Σεβασμιώτατο ένα εγκόλπιο.
Ο Σεβασμιώτατος στην αντιφώνησή του ευχαρίστησε τον π. Αναστάσιο και τους προσκυνητές –εκδρομείς και είπε με ενθουσιασμό : «Θα τις κτυπήσουμε και σήμερα τις καμπάνες, γιατί κάθε φορά που οι άνθρωποι ανταμώνουν στο όνομα της αγάπης , η σύναξή τους γίνεται αιτία ευλογίας και σφυρηλάτησης της ενότητας. Σας υποδεχόμαστε σήμερα, ο κλήρος και ο λαός , στο Ναό του Αγίου Γεωργίου , του πολιούχου της Μητρόπολης , σας υποδεχόμαστε στο σπίτι σας . Έρχεστε από τόπο οικείο και γνώριμο , από αδελφό Επίσκοπο –τον Άγιο Δράμας –φιλόκαλο και φιλάγιο. Σας νιώθουμε συνεπιβάτες στο ίδιο καράβι , στης Εκκλησίας το όμορφο καράβι που έχει ανοίξει τα πανιά του στην πνοή της αύρας του Αγίου Πνεύματος. Βρισκόμαστε ακόμα στην ιερή ατμόσφαιρα της Πεντηκοστής, της έλευσης του Αγίου Πνεύματος , το οποίο εξακολουθεί να δίνει εμπνεύσεις, να πλάθει αγίους. Η Εκκλησία παραμένει στους αιώνες το εργαστήριο της Αγιότητας ..»
Στη συνέχεια, στην κατακόμβη του Ναού, παρατέθηκε πλούσιο πρόγευμα στους εκδρομείς. Η όμορφη συνάντηση έκλεισε με ποντιακά και παραδοσιακά τραγούδια.
Εκ του Γραφείου τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως