10 Ιουνίου 2015 | Τελευταία Νέα | 1908 προβολές

Δελτίο Τύπου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαυΐδ , πλαισιούμενος από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σιατίστης κ. Παύλο και το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καλαμαριάς κ. Ιουστίνο χοροστάτησε, την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015, στον Πολυαρχιερατικό Εσπερινό, ο οποίος τελέστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμου εξ αφορμής της εορτής της Παναγίας του Άξιον Εστί-αντίγραφο της οποίας κοσμεί Ιερό Παρεκκλήσιο του Καθεδρικού Ναού- και της εορτής των ονομαστηρίων του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη μας κ. Βαρνάβα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παύλος στο λόγο του, με το δικό του απαράμιλλο τρόπο, παρουσίασε στο πολυπληθές εκκλησίασμα τη συμβολή της Παναγίας στη σωτηρία του ανθρώπινου γένους . Η Υπεραγία Θεοτόκος υπήρξε το δώρο της αγάπης του Θεού στον άνθρωπο αλλά συγχρόνως και το αντίδωρο της πεσμένης ανθρωπότητας στο Θεό .

Στον αύλειο χώρο του Ναού, η Γυναικεία Χορωδία της Μητροπόλεως συνεισέφερε στο εορταστικό κλίμα αποδίδοντας με ενθουσιασμό επίκαιρα τραγούδια.

Την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015, Ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας, μετά τη Θεία Λειτουργία, θα δέχεται ευχές καθώς και το απόγευμα μετά τις 18.30.

 

Εκ του Γραφείου τύπου