11 Ιουνίου 2015 | Τελευταία Νέα | 2065 προβολές

Δελτίο Τύπου

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015, η τοπική Εκκλησία Νεαπόλεως εορτάζει τα ονομαστήρια του σεπτού Επισκόπου της και χαίρει και αγάλλεται .

Στην Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, η οποία τελέστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος συμπαραστατούμενος από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σιατίστης κ. Παύλο και το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνο.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Άνθιμος υπογράμμισε με τρόπο εμφαντικό και λόγο μεστό την ακατάλυτη δύναμη της ενότητας της Εκκλησίας-την οποία η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί- και τη θαυμαστή αδιατάρακτη συνέχεια από τα χρόνια των Αποστόλων Βαρνάβα και Βαρθολομαίου έως σήμερα: ένα ιερό νήμα συνδέει τους δύο τιμώμενους Αποστόλους με τη Σεπτή Κορυφή της Ορθοδοξίας, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος σήμερα άγει τα ονομαστήριά του και τον επίσης εορταζόντα Μητροπολίτη κ. Βαρνάβα.

Κατακλείοντας το λόγο του, ο Σεβασμιώτατος Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος υπεμνήσθη των λόγων του Σεβασμιωτάτου κ. Βαρνάβα στην Ιερά Σύνοδο: «Χρειάζεται το κήρυγμα για τον ευαγγελισμό των ψυχών , χρειάζεται η λατρεία για την εσωτερική πλήρωση των ψυχών με Χριστό, αλλά αυτόν τον καιρό ο λαός πεινάει και πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τον χορτάσουμε..».

Ακολούθησε παράθεση γεύματος.

Εκ του Γραφείου Τύπου