6 Νοεμβρίου 2016 | Τελευταία Νέα | 1491 προβολές

Δελτίο τύπου

Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στη Νεάπολη τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία   προς τιμήν των τριών Νεαπολιτών Αγίων, του Αγίου Γεωργίου του Καππαδόκου και των Νεομαρτύρων Αγίων Αθανασίου του Κουλακιώτου και του Αγίου  Ακακίου του Ασβεστοχωρίτου.

Στη Θεία Λειτουργία συνιερούργησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ν.Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος και ο επιτόπιος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος, στη μεστή νοημάτων και επίκαιρων μηνυμάτων ομιλία του, παίρνοντας αφορμή από την Ευαγγελική Περικοπή της «θεραπείας της αιμορροούσης γυναικός» φιλοτέχνησε, αριστοτεχνικώ τω τρόπω, το προτρέτο  των «βουλομένων άπτεσθαι»  του Θεού. Με ακρίβεια χειρούργου ο Σεβασμιώτατος τόλμησε τομές στο χώρο της Εκκλησίας, της Πολιτικής και της οικογένειας. Όποιος θέλει να αγγίξει το Θεό, Τόν αναζητά με αγάπη εκστατική.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε λιτανεία, την οποία ακολούθησαν με κατάνυξη τοπικοί άρχοντες και πλήθος κόσμου.

Εκ του Γραφείου Τύπου