8 Φεβρουαρίου 2016 | Πρόσωπα και Εκδηλώσεις | 2354 προβολές

Δελτίο Τύπου

Το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016, εορτή του εν Αγίοις πατρός ημών Βουκόλου, πρώτου επισκόπου Σμύρνης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον ομώνυμο ναό στην περιοχή Μπασμανέ της Σμύρνης και συλλειτούργησαν μαζί του οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας και Δράμας κ. Παύλος.
Προηγήθηκε η ακολουθία του Όρθρου, στην οποία χοροστάτησε κατόπιν αδείας του Πατριάρχη, ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας προσφώνησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη ο ιερατικώς προϊστάμενος Σμύρνης, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου, Κύριλλος Συκής ευχαριστώντας τον για όλα όσα προσφέρει στην Ορθόδοξη Εκκλησία και αντιφώνησε ο Πατριάρχης ευχόμενος η συνύπαρξη των δύο λαών στη Σμύρνη να είναι ειρηνική για το καλό και την πρόοδό τους.
Ακολούθησε λιτανεία της ιεράς εικόνος της Παναγίας της Παραμυθίας και του Αγίου Βουκόλου πέριξ του Ιερού Ναού, όπου πίσω από το ιερό βήμα ο Πατριάρχης φύτεψε ένα δέντρο εις ανάμνησιν της ελεύσεως του για δεύτερη φορά ως λειτουργός στη Σμύρνη, ενώ στη συνέχεια παρακάθησαν όλοι στο επίσημο γεύμα που προσέφερε η Ορθόδοξη Κοινότητα Σμύρνης προς τιμήν του υψηλού επισκέπτη.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

( φωτογραφίες του έγκριτου δημοσιογράφου του Οικουμενικού Πατριαρχείου Νίκου Μαγγίνα)