1 Ιανουαρίου 2019 | Τελευταία Νέα | 1251 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ζῇ Βασίλειος, καὶ θανὼν ἐν Κυρίῳ.
Ζῇ καὶ παρ᾽ ἡμῖν, ὡς λαλῶν ἐκ τῶν βίβλων,
Ἰανουαρίοιο θάνες, Βασίλειε, πρώτῃ.

Τη Δευτέρα  31 Δεκεμβρίου 2018, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας πλαισιούμενος από κληρικούς της Ι.Μητροπόλεως  χοροστάτησε στον Εσπερινό που τελέστηκε με κατάνυξη  στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου  προς τιμήν του εν αγιοις πατρός ημών Βασιλείου.

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Διονύσιος Πατσάνης Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης πραγματοποίησε, ενώπιον του εκκλησιάσματος, τον απολογισμό της χρονιάς, μιας χρονιάς μεστής σε έργα αγαθοεργίας και λατρευτικής ζωής. 

Ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας «υποσχέθηκε» προβλέποντας ότι η χρονιά που έρχεται θα είναι η καλύτερη, γιατί και εμείς θα αγωνιζόμαστε να γινόμαστε κάθε μέρα καλύτεροι.

Το πρωί της ίδιας μέρας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας άκουσε τα παραδοσιακά κάλαντα της Πρωτοχρονιάς στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως από τη Μουσική Μπάντα της Ελληνικής Αστυνομίας, από την 181 ΜΚ/ΧΩΚ Στρατιωτική Μονάδα στο Χορτιάτη, από τις Ενοριακές Νεανικές Εστίες των Ιερών Ναών Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως, Ζωοδόχου Πηγής Αμπελοκήπων και Αγίου Δημητρίου Συκεών, από τους Ποντιακούς Συλλόγους Καλλιθέας Συκεών και  τον «Φάρο Ποντίων» Θεσσαλονίκης καθώς και από τα στελέχη του Ιδρύματος Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως.

Εκ του Γραφείου Τύπου