30 Αυγούστου 2017 | Τελευταία Νέα | 1178 προβολές

Δελτίο Τυπου

Με σεμνότητα και ιεροπρέπεια εορτάστηκε η αποτομή της τιμίας κεφαλής του Τιμίου και Ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.
Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων ήταν ο Ιερός Καθεδρικός Ναός Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως, πλησίον του Επισκοπείου της Ιεράς Μητροπόλεως.
Την παραμονή της εορτής, Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη υποδοχή του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, προερχομένου από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και φυλασσομένου στο σκευοφυλάκιο της Ιεράς Μητροπόλεως, από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Θεουπόλεως κ. Παντελεήμονα, ύστερα από παράκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.
Ακολούθησε λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού και της Ιεράς Εικόνος του Τιμίου Προδρόμου και στη συνέχεια ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής, στον οποίο χοροστάτησε και ομίλησε καταλλήλως ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεουπόλεως κ. Παντελεήμων.
Την κυριώνυμο ημέρα, Τρίτη 29 Αυγούστου 2017, του Όρθρου και της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολιτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.
Στον εμπνευσμένο του λόγο, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Τιμίου Προδρόμου και ζήτησε τις μεσιτείες του προς τον Κύριο για την Ιερά Μητρόπολη αλλά και για ολόκληρο το ελληνικό έθνος ενώ στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, αφού ευλόγησε τα κόλλυβα προς τιμήν του Αγίου, ευχαρίστησε όλους όσους κοπίασαν για τη χαρά της πανηγύρεως και ιδιαιτέρως τον πιστό λαό του Θεού για τη συμμετοχή του σε αυτήν.
Παρόντες στις ιερές ακολουθίες ήταν εκπρόσωποι της Πολιτείας, του Στρατού, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Δήμου Νεάπολης-Συκεών με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Συμεών Δανιηλίδη.  
Εκ της Ι.Μητροπόλεως