27 Μαΐου 2020 | Τελευταία Νέα | 1229 προβολές

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στον Πανηγυρικό  Εσπερινό που τελέστηκε στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου στις Συκιές, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, την Τρίτη 26 Μαΐου 2020.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη γιορτή της απόδοσης του Πάσχα, που σφραγίζει τον εορτασμό της Ανάστασης του Χριστού, προτρέποντας τους πιστούς: «κλείστε στις ψυχές σας την Ανάσταση, κλείστε στις ψυχές σας το Φως!»

Το Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν οι πανοσιολογιώτατοι αρχιμανδρίτες π.Ευγένιος Καρατζάς και π.Συμεών Χωματάς, οι πρεσβύτεροι ιερείς ο π.Διονύσιος Σκαρκαλάς και  π.Εμμανουήλ Σιμητσάκος,  καθώς και οι διάκονοι π.Γεώργιος Πολυχρονιάδης και π.Χρήστος Κάνουλας. Τη γενική ευθύνη της όμορφης πανήγυρης είχε ο προϊστάμενος του Ναού π.Γεώργιος Μπέτας.

Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων–Μενεμένης κ.Λάζαρος Κυρίζογλου ήταν παρών, καθώς, όπως υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος, στενοί δεσμοί συνδέουν το Δήμαρχο  με το ιερό λείψανο του αγίου Ιωάννου από τα χρόνια της πολιτικής  θητείας του στον Νομό Ευβοίας από την υψηλή θέση του Νομάρχη.

Εκ του Γραφείου Τύπου