28 Οκτωβρίου 2014 | Τελευταία Νέα | 968 προβολές

Δελτίο Τύπου 25-10-2014
Την παραμονή του Αγίου Δημητρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στον Αρχιερατικό Εσπερινό που τελούνταν στον πανηγυρίζοντα Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου Συκεών .
Ο Σεβασμιώτατος, αφού φιλοτέχνησε με λογοτεχνική γλαφυρότητα, μπροστά στο πολυπληθές εκκλησίασμα, τον πίνακα του Φθινοπώρου, έθεσε στο κέντρο δεσπόζουσα μορφή Αυτήν του Αγίου Δημητρίου.
« Υμάς η Χάρις του Αγίου συγκάλεσε», είπε ο Σεβασμιώτατος και αντλώντας στοιχεία από το Συναξαριστή αναφέρθηκε στην αγωνιστική ζωή του Αγίου Δημητρίου, στη φλογερή αγάπη του για το Χριστό και στο μαρτύριό του. Ο Σεβασμιώτατος φωτίζοντας το πρόσωπο του Αγίου Δημητρίου έρριξε φως και στο μαθητή του Αγίου , Νέστορα, ο οποίος με την ευχή του Δασκάλου του τόλμησε να αναμετρηθεί με το Λυαίο και να τον νικήσει αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τη μεγάλη αλήθεια: οι μικροί Νέστορες θα νικούν πάντα, γιατί αντλούν τη δύναμή τους από τη δύναμη του Σταυρού και το φως τους από το Φως της Ανάστασης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την εικόνα του Αγίου Δημητρίου, η οποία τέθηκε προς προσκύνηση, την έφεραν οι πρόσφυγες από την Αραβησσό της Καππαδοκίας.
Μετά το πέρας του εσπερινού, νέοι της ενορίας χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.
Εκ του Γραφείου Τύπου