1 Ιανουαρίου 2021 | Τελευταία Νέα | 492 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020, στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου Συκεών, ο οποίος κοσμεί την ακρόπολη της Εκκλησιαστικής μας Επαρχίας, τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός προς τιμήν του ουρανοφάντορος, Καππαδόκου Ιεράρχου Μεγάλου Βασιλείου, τελέστηκε επίσης και η Ακολουθία του Όρθρου της Δεσποτικής Εορτής, της Περιτομής του Κυρίου .

Στο Ναό τα πάντα μαρτυρούσαν τάξη και ευπρέπεια. Οι ιεροψάλτες  απέδωσαν μελωδικά και ευκατάνυκτα τα τροπάρια του αγίου και της Περιτομής του Κυρίου. Ο προϊστάμενος του Ναού, π. Εμμανουήλ Σιμητσάκος με τον αρχιδιάκονο π. Γεώργιο Πολυχρονιάδη τέλεσαν ιεροπρεπώς την Ακολουθία του Εσπερινού και του Όρθρου.

Στην ακολουθία παρίστατο και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, ο οποίος, στο τέλος, επεσήμανε με έμφαση «το νέο χρόνο οφείλουμε να θέσουμε ως πρωταρχικό στόχο τον εξανθρωπισμό της ιστορίας: ο άνθρωπος να τεθεί και πάλι στο κέντρο της αγάπης μας  και όλων των ενδιαφερόντων μας. Όσο και αν προοδεύει ο τεχνολογικός πολιτισμός, όσο και αν προχωρά η ψηφιοποίηση, ο άνθρωπος παραμένει το μέγα θαύμα, αυτός αποτελεί το πιο θαυμαστό  δημιούργημα του Θεού. Ο άνθρωπος μένει μέσα στους αιώνες το μοναδικό αντικείμενο της αγάπης Του». (παρατίθεται βίντεο με το κλείσιμο του Σεβασμιωτάτου)    

Εκ του Γραφείου Τύπου

https://vimeo.com/496155402