7 Ιανουαρίου 2022 | Τελευταία Νέα | 678 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου στη Νεάπολη τελέστηκε, το απόγευμα της Πέμπτης 6 Ιανουαρίου 2022, Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.

Στην ακολουθία του Εσπερινού συμμετείχε ο βουλευτής κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας.

Την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022, ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία τιμά τη Σύναξη του Βαπτιστού Τιμίου Προδρόμου, ο Σεβασμιώτατος προέστη της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας.

Ο Σεβασμιώτατος, λίγο πριν ευλογήσει τη βασιλόπιττα της Ενορίας, αναφέρθηκε στην προφητική μορφή του Τιμίου Προδρόμου ο οποίος επισκοπεί την έλευση του Χριστού στο μεθόριο της Παλαιάς και Καινής Διαθήκης.

Ο «υιός  της στείρας», ο όσιος πολιστής  της ερήμου κηρύττει τη μετάνοια και υποδεικνύει τον Χριστό «ως αμνό αίροντα την αμαρτία του κόσμου».

«Εμείς, αναρωτήθηκε ο Σεβασμιώτατος σε μια αποστροφή στο εκκλησίασμα,  είμαστε έτοιμοι να βαδίσουμε την οδό της μετανοίας; Να ανανεώσουμε τη χάρη του Αγίου Πνεύματος που λάβαμε στο Μυστήριο του βαπτίσματος; Ο Τίμιος Πρόδρομος παρά τον Ιορδάνη ποταμό μάς  υπενθυμίζει το σπάσιμο της καρδιάς μας, για να αναδυθεί η αρετή της ταπείνωσης».

 

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως