12 Δεκεμβρίου 2021 | Τελευταία Νέα | 756 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στη Νικόπολη τελέστηκε το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021, Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.
Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Παντελεήμων Αναστασιάδης εξήρε στο κήρυγμά του, την προσωπικότητα του Αγίου Σπυρίδωνος τονίζοντας ιδιαιτέρως την δυνατή του πίστη προς το Θεό, την αγάπη του για τον άνθρωπο, την υπομονή και την καρτερικότητά του στις δοκιμασίες της ζωής. Ο Άγιος Σπυρίδων, επεσήμανε ακόμα ο ομιλητής, «διατηρεί την επωνυμία θαυματουργός, γιατί δια του αφθάρτου σκηνώματός του εξακολουθεί να επιτελεί μεγάλα θαύματα. Καλούμαστε να τον μιμηθούμε στον αγώνα για την κατάκτηση της αρετής και συγχρόνως να τον επικαλεστούμε  στην πορεία μας προς τα Χριστούγεννα».

Συμμετείχε στον Εσπερινό ο βουλευτής κ. Κ. Γκιουλέκας καθώς και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δήμου  Παύλου Μελά.

Την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021, ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας ιερούργησε στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος.

«Εάν το Ευαγγέλιο ήταν το Σύνταγμά μας θα υπήρχε αυτόχρημα στην κοινωνία ευνομία και ευταξία». Με αυτή τη φράση άρχισε ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας το κήρυγμά του. Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε την Ευαγγελική Περικοπή εστιάζοντας στην άρνηση αποδοχής της πρόσκλησης στο Μέγα Δείπνο. Παραθέτουμε μερικές από τις σκέψεις που ακούστηκαν:

Το Μέγα Δείπνο είναι η Βασιλεία των Ουρανών. Η Βασιλεία  των Ουρανών είναι μια αιώνια πραγματικότητα.

Οι προσκεκλημένοι είναι εξαρτημένοι από υλικά αγαθά, χάνουν την αξία της προτεραιότητας.

Η εντολή του Χριστού «ανάγκασον εισελθείν» δεν είναι παραβίαση της ελευθερίας, αλλά εκδήλωση σφοδρής αγάπης. Για το Θεό η αγάπη αποτελεί ανάγκη.

Η αγάπη στην πλήρη δόξα της είναι Σταυρός. Η αγάπη στην πλήρη δόξα της είναι θυσία.

Στις ευρωπαϊκές κοινωνίες απουσιάζει η φάτνη. Ο Θεός που σαρκώνεται  παραιτούμενος από τα θεϊκά του κεκτημένα συνιστά σκάνδαλο για τους σύγχρονους ειδωλολάτρες.

Τα Χριστούγεννα θα βεβαιώνουν ότι η αγάπη του Θεού προκλητικά μέσα στους αιώνες εκπέμπει προσκλήσεις στο Δείπνο Του». 

Παρόντες ήταν ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Σ. Καλαφάτης, και οι βουλευτές  κ. Σ. Σιμόπουλος,  κ. Δ. Κούβελας και ο Δήμαρχος Παύλου Μελά κ. Δ. Δεμουρτζίδης.

 

Εκ του Γραφείου Τύπου