4 Δεκεμβρίου 2021 | Τελευταία Νέα | 555 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας, ο οποίος κοσμεί το πρώην Στρατόπεδο Παύλου Μελά, τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός, την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021 . Στον Εσπερινό, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας πλαισιούμενος από κληρικούς της Μητροπόλεως.

Ο π. Στυλιανός Αναστασόπουλος  στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στη οσιακή ζωή της Αγίας Βαρβάρας, καθώς και στο οδυνηρό μαρτύριό της το οποίο υπέμεινε καρτερικά επικυρώνοντας με αυτόν τον τρόπο τη δυνατή αγάπη της στο Χριστό.

Την κυριώνυμο ημέρα, Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021, της εορτής της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας ο Σεβασμιωτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας ιερούργησε στον ομώνυμο Ιερό Ναό.

 Ο Σεβασμιώτατο,ς στο κήρυγμά, του ιχνογράφησε τα πρόσωπα της Αγίας Βαρβάρας, του αγίου Ιωάννου του  Δαμασκηνού  και του αγίου ιερομάρτυρος  Σεραφείμ Επισκόπου Φαναρίου υπογραμμίζοντας ότι «κάθε εποχή προσφέρει στην Αγία του Χριστού Εκκλησία τους δικούς της αγίους, τους φίλους του Χριστού. Ας είναι οι Άγιοι αυτοί που θα στηρίξουν το βηματισμό μας και θα μας ενισχύσουν στον πνευματικό μας αγώνα!». 

 

Εκ του Γραφείου Τύπου