10 Ιανουαρίου 2016 | Τελευταία Νέα | 1426 προβολές

Δελτίο τύπου

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέστηκε στον  Ιερό Ναό του Αγίου Σεραφείμ του Σαρώφ στη Νικόπολη χοροστάτησε, το Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας .

Ο ευπρεπισμένος Ιερός Ναός, από την φιλόκαλη φροντίδα του προϊσταμένου π. Λέοντος Ευφραιμίδη, ήταν κατάμεστος από πιστούς, οι οποίοι έσπευσαν να αποδώσουν τιμή στο λαοφιλή Ρώσο Άγιο Σεραφείμ, ενώ αποδίδονταν, από χορό καλλίφωνων ψαλτών, στη ρωσική γλώσσα τα τροπάρια και οι ύμνοι του Εσπερινού .

Τη διακονία του λόγου είχε ο π. Γεώργιος Οικονόμου , ο οποίος σκιαγράφησε την οσιακή βιοτή και τα ασκητικά παλαίσματα του αγίου Σεραφείμ, φωτίζοντας πτυχές από τη ζωή και τη διδασκαλία του.

Στον Εσπερινό παραβρέθηκε ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη κ. Αλεξέι Ποπόφ ο οποίος πρόσφερε στο Σεβασμιώτατο σε ένδειξη φιλίας έναν ζωγραφικό πίνακα στον οποίο απεικονίζονταν Τσάροι της Ρωσίας.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας ευχαρίστησε το Ρώσο Πρόξενο για το δώρο του και για τη σύνολη στάση απέναντι σε θέματα που άπτονται της Ορθοδοξίας.

Στο γιορταστικό κλίμα συνέβαλε η Γυναικεία Χορωδία της Μητρόπολης, η οποία τραγούδησε Ρωσικά και Σέρβικα Πρωτοχρονιάτικα τραγούδια και απέσπασε το θερμό χειροκρότημα του κόσμου αλλά και την υπόσχεση του Ρώσου Γενικού Προξένου για ένα ταξίδι στη Μόσχα..

 

Εκ του Γραφείου Τύπου