15 Αυγούστου 2020 | Τελευταία Νέα | 679 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέστηκε στον Ιερό Ναό  της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ωραιόκαστρο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας, την παραμονή, Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020, της μεγάλης Θεομητορικής γιορτής.

Ο Σεβασμιώτατος, στην ομιλία του, αναφέρθηκε στα  υψηλά θεολογικά νοήματα που  εκφράζουν οι Παρακλητικοί Κανόνες, οι οποίοι ψάλλονται μελωδικά καθ’ όλη τη διάρκεια του Δεκαπενταυγούστου προς τιμήν Εκείνης που εκπροσωπεί το ανθρώπινο γένος ενώπιον του Θεού και ελκύει, με την αρετή της ταπείνωσής Της , τη θεια χάρη υπέρ του ανθρωπίνου γένους. Η γιορτή της Παναγίας για τους ταπεινούς είναι Πάσχα, είναι Λαμπρή!

Στη  συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε τα στοιχεία που συνθέτουν τη βυζαντινή Εικόνα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και ερμήνευσε τους συμβολισμούς που υποδηλώνουν.

Στο τέλος, ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και ευλογημένα και προέτρεψε πατρικά την τήρηση των μέτρων προστασίας.

 

Εκ του Γραφείου Τύπου