14 Σεπτεμβρίου 2018 | Τελευταία Νέα | 794 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού στη Διαλογή, την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, αφού υποδέχθηκε το ιερό λείψανο του αγίου Νικηφόρου του Λεπρού, στη συνέχεια, χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό, στον οποίο συμμετείχε πλήθος κληρικών της Μητροπόλεως.

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Παντελεήμων Αναστασιάδης είχε τη διακονία του λόγου. Ο π. Παντελεήμων υπενθύμισε στο εκκλησίασμα  ότι ο Σταυρός από εργαλείο βασανισμού κατέστη, χάρη στη σταυρική θυσία του Κυρίου, σύμβολο νίκης. Είναι ατέλειωτη, είπε,  η πομπή των πιστών, οι οποίοι αίρουν το σταυρό τους και βαδίζουν τη στενή  οδό των εντολών του Θεού. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα, μάλιστα, ανέφερε τον άγιο Νικηφόρο, ο οποίος σήκωσε το σταυρό  της ορφάνιας και της αρρώστιας με πνεύμα δοξολογητικό.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε αναγνώστες τρεις διακονητές του ιερού αναλογίου και απεύθυνε ευχαριστίες σε όλους όσοι κοπίασαν για την ετοιμασία της Πανηγύρεως και ιδιαιτέρως προς τον π. Πολύκαρπο, προϊστάμενο του Ιερού Ναού.

 «Ο Σταυρός του Χριστού  είναι η παρηγοριά μας, είναι η δύναμή μας. Ο Σταυρός είναι η ανάστασή μας», είπε ο Σεβασμιώτατος θριαμβευτικά.

Εκ του Γραφείου Τύπου