29 Αυγούστου 2018 | Τελευταία Νέα | 1071 προβολές

Δελτίο τύπου

Στον πανηγυρικό Εσπερινό, ο οποίος τελέστηκε με λαμπρότητα  στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Τιμίου Προδρόμου στη Νεάπολη, χοροστάτησε την Τρίτη 28  Αυγούστου  2018, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος, ενώ παρευρίσκονταν συμπροσευχόμενοι οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Βοστώνης κ. Μεθόδιος και Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας, καθώς και ο επιχώριος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Παύλος, στο κήρυγμά του, ιχνογράφησε τη μορφή του Τιμίου Προδρόμου και παρουσίασε τη ζωή του,  στην οποία ο ασκητής της ερήμου κατάφερε να συνδυάσει τα βασανιστήρια του μάρτυρα, τους κόπους του διδασκάλου με τους ασκητικούς αγώνες του ερημίτη. Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος, μεταφέρθηκε  στη σημερινή πραγματικότητα και υπογράμμισε με έμφαση ότι ιερό χρέος των εκκλησιαστικών ταγών είναι να παρακολουθούν με επαγρύπνηση τα τεκταινόμενα στην κοινωνική ζωή και να επεμβαίνουν, είτε ελέγχοντας είτε στηλιτεύοντας,  τις αποκλίσεις από το νόμο και το θέλημα του Θεού. Ο Τίμιος Πρόδρομος, αδιαφορώντας για το κόστος και τις συνέπειες, έλεγξε την παρανομία και την ανηθικότητα του Ηρώδη. Η έκφραση της αλήθειας έχει τίμημα και τιμή: το μαρτύριο.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας ευχαρίστησε τον άγιο Δράμας για το δυναμικό λόγο του και ευχήθηκε στους πιστούς, που  κατέκλυσαν το Ναό, ο Πρόδρομος του Κυρίου να «ποιεί ευθείας» τις οδούς της ζωής τους και να τούς ανοίγει το δρόμο για τη Βασιλεία των Ουρανών.

Εκ του Γραφείου Τύπου