27 Ιουλίου 2018 | Τελευταία Νέα | 1463 προβολές

Δελτίο τύπου

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό, o οποίος τελέστηκε με μεγαλοπρέπεια  και πλήθος κόσμου στον Άγιο Παντελεήμονα Πολίχνης, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, την Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018.

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π.Ιάκωβος Κυζιρίδης με λόγο μεστό  αναφέρθηκε στη ζωή του Αγίου Παντελεήμονα και υπογράμμισε με έμφαση, δίνοντας αφορμές για προβληματισμό, ιδιαιτέρως τη φλογερή αγάπη του Αγίου προς το Θεό και τη θυσιαστική  προσφορά του στους ανθρώπους.

Ο Σεβασμιώτατος, στο τέλος του Εσπερινού,  χειροθέτησε πνευματικό τον π. Στυλιανό Αναστασόπουλο, εφημέριο του Ιερού Ναού. Στη συνέχεια, παρουσίασε στους πιστούς, το νεοχειροτονημένο διάκονο, κατά παράκληση  του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Γέροντος Δημητρίου, π. Γραμμένο.

Ο Σεβασμιώτατος, με τρόπο  πατρικό, κάλεσε όλους στον άναντη  δρόμο της αγιότητας και στη μίμηση των Αγίων, υπογραμμίζοντας ότι «αυτή είναι η μόνη οδός που οδηγεί με ασφάλεια στη σωτηρία και στην ευτυχία του ανθρώπου».

Παρόντες ήταν ο Περιφερειάρχης κ.Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Παύλου Μελά κ.Δημήτρης Δεμουρτζίδης και οι πολιτικοί κ.Κωσταντίνος Γκιουλέκας, κ.Γεώργιος Ορφανός, κ.Στράτος Σιμόπουλος.

Εκ του Γραφείου Τύπου