6 Αυγούστου 2019 | Τελευταία Νέα | 888 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανήμερα της μεγάλης Δεσποτικής Εορτής της Μεταμορφώσεως του Κυρίου, Τρίτη 6 Αυγούστου 2019, ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας ιερούργησε στην Πανηγυρίζουσα  Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Χριστού στο Χορτιάτη, η οποία από  πολύ νωρίς κατακλύστηκε από πλήθος πιστών.

Ο π. Νικόλαος  Λουδοβίκος, στο εμπεριστατωμένο κήρυγμά του,  έθεσε ως αφόρμηση το ερώτημα «γιατί ο Κύριος ενσαρκώθηκε;». «Η Μεταμόρφωση μάς αποκαλύπτει ότι ο Χριστός έπρεπε  να ενδυθεί την ανθρώπινη φύση, για να εισέλθει στην ανθρώπινη φύση η θεια ζωή. Η θέωση, αποτελεί το δώρο του Θεού στον άνθρωπο. Το υλικό Πρόσωπο του Λόγου γίνεται άφθαρτο, για να μπορεί ο άνθρωπος να αφθαρτοποιείται, να νικά το θάνατο. Πρόθεση  του Θεού είναι  να εισέλθει η θεία ενέργεια μέσα στoν άνθρωπο, έτσι ώστε να δύναται ο άνθρωπος να υπερβαίνει και να ενεργεί πέρα από τα όρια που θέτει η περατή ανθρώπινη φύση.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τα γεννήματα της αμπέλου και ευχήθηκε σε όλους η Χάρις της θαυματουργού Παναγίας Χορταΐτισσας να τούς συνοδεύει και να τους ευλογεί.

Εκ του Γραφείου Τύπου