27 Ιουλίου 2018 | Τελευταία Νέα | 1162 προβολές

Δελτίο  Τύπου

(Θα ακολουθήσουν σε λίγο και φωτογραφίες από τη Θεία Λειτουργία)

Στον περίτεχνο Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Αμπελοκήπων, ο οποίος αποτελεί κόσμημα της Ιεράς Μητροπόλεως, ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας ανήμερα της εορτής του Αγίου Παντελεήμονος του Ιαματικού και Αθληφόρου.

Ο  Σεβασμιώτατος απένειμε στον π. Αντώνιο Λεονταρά το οφίκιο του Οικονόμου. Μεταξύ των πατέρων που συμμετείχαν στην Ιερά Πανήγυρη ήταν και ο Αρχιδιάκονος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Γέροντος Δημητρίου π. Παντελεήμων.  Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στον εξ Αμερικής Αρχιδιάκονο, τον παρακάλεσε «να κλείσει μέσα του και  να μεταφέρει στη μακρινή Ήπειρο εικόνες από τον  ελληνικό  λαό, που παρότι καθημαγμένος, εξακολουθεί να δίνει μάχες ανθρωπιάς και αξιοπρέπειας σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και εθνικής ζωής».

Παρόντες ήταν η Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης  κ. Μαρια Κόλια  Τσαρουχά, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων –Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου και οι βουλευτές κ. Κ. Γκιουλέκας και Γ. Ορφανός.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους όσοι συνετέλεσαν στην πραγματοποίηση της λαμπρής Πανήγυρης και ιδιαιτέρως αναφέρθηκε στους καλούς κόπους του φιλόκαλου προϊσταμένου  π. Νικηφόρου Καλαιτζίδη.

Εκ του Γραφείου Τύπου