22 Ιουλίου 2018 | Τελευταία Νέα | 807 προβολές

Δελτίο Τύπου

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη της εις ουρανούς πυρφόρου αναβάσεως του Αγίου ενδόξου Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου  στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

Την παραμονή της εορτής, Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στον Αρχιερατικό Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Ηλιουπόλεως του Δήμου Παύλου Μελά, κατά τον οποίο χειροθέτησε αναγνώστες 4 μαθητές που διακονούν το αναλόγιο της ενορίας.

Τη διακονία του λόγου ανέλαβε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αρσένιος Κατερέλος, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Δίβρης της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, ο οποίος αναφέρθηκε με θεολογικό λόγο στον εορταζόμενο λαοφιλή Αγιο.

Στο τέλος του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους ιερείς και τους συνεργάτες του Ναού για την οργάνωση της πανηγύρεως, τον Δήμαρχο Παύλου Μελά κ. Δημήτριο Δεμουρτζίδη και τον πιστό λαό του Θεού που κατέκλυσε τον Ιερό Ναό.

Την κυριώνυμο ημέρα, Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον προαναφερόμενο Ιερό Ναό, ενώ στο κήρυγμά του σκιαγράφησε την προσωπικότητα του μεγάλου αυτού Προφήτη της Παλαιάς Διαθήκης.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε μνημόσυνο υπέρ των πεσόντων αδελφών μας κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, παρουσία του Προέδρου και των μελών της Κυπριακής Εστίας Βορείου Ελλάδος, εκπροσώπου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και Δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης και πλήθους κόσμου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως