21 Ιουλίου 2019 | Τελευταία Νέα | 814 προβολές

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη της εις ουρανούς πυρφόρου αναβάσεως του Αγίου ενδόξου Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων ήταν ο πανηγυρίζων Ιερός Ναός Προφήτου Ηλιού Ηλιουπόλεως του Δήμου Παύλου Μελά.

Την παραμονή της εορτής, Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό.
Τη διακονία του λόγου ανέλαβε ο Αιδεσιμολογιώτατος Οικονόμος Νεκτάριος Λαγουδάκης, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς και με απλό θεολογικό λόγο στον εορταζόμενο λαοφιλή Αγιο.
Στο τέλος του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους ιερείς και τους συνεργάτες του Ναού για την διοργάνωση της πανηγύρεως, τον Δήμαρχο Παύλου Μελά κ. Δημήτριο Δεμουρτζίδη και τον πιστό λαό του Θεού που κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό.

Την κυριώνυμο ημέρα, Σάββατο 20 Ιουλίου 2019, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Όρθρο και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ενώ στο κήρυγμά του σκιαγράφησε την προσωπικότητα του μεγάλου αυτού Προφήτη της Παλαιάς Διαθήκης.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε μνημόσυνο υπέρ των πεσόντων αδελφών μας κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, παρουσία του Γενικού Πρόξενου της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη κ. Σπύρου Μιλτιάδη, του Προέδρου και των μελών της Κυπριακής Εστίας Βορείου Ελλάδος, του Προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και Δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρου Κυρίζογλου, εκπροσώπων του Δήμου Παύλου Μελά και πλήθους κόσμου.