12 Δεκεμβρίου 2016 | Τελευταία Νέα | 1863 προβολές
Δελτίο Τύπου
Με κάθε ιεροπρέπεια τιμήθηκε η μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Σπυρίδωνος επισκόπου Τριμυθούντος του θαυματουργού στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.
Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων ήταν ο περικαλλής νεοανεγειρόμενος Ιερός Ναός Αγίου Σπυρίδωνος, στην περιοχή της Νικόπολης στη Σταυρούπολη του Δήμου Παύλου Μελά.
Τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016, ημέρα μνήμης του Αγίου, στην Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.
Το θείο Λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Παύλος Ιωσηφίδης ενώ στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος, αφού ευλόγησε το κόλλυβο προς τιμήν του Αγίου Σπυρίδωνος, ευχαρίστησε τον πιστό λαό του Θεού για τη συμμετοχή του στο πανηγύρι της ενορίας, τους πατέρες για την προετοιμασία και ευχήθηκε σε όλους καλά Χριστούγεννα.
Την παραμονή της εορτής, Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό και το θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Φώτογλου, προβάλλοντας το παράδειγμα της αγιότητας που εκπέμπει ο βίος του τιμωμένου Αγίου.
Παρόντες στις ιερές ακολουθίες ήταν και εκπρόσωποι του Δήμου Παύλου Μελά με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Δημήτριο Δεμουρτζίδη.
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως