17 Νοεμβρίου 2019 | Τελευταία Νέα | 1721 προβολές

Δελτίο Τύπου

Με αισθήματα πνευματικής χαράς και πλημμυρισμένη από διάθεση διακονίας και προσφοράς ξεκίνησε το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019 μια μεγάλη ομάδα συνεργατών του νεανικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως υπό την καθοδήγηση των πατέρων της ενορίας του Αγίου Λουκά Σταυρουπόλεως για την κατασκήνωση της Ιεράς Μητροπόλεως «Αγαπημένο Καταφύγιο-Ο Καλός Ποιμήν» στο Ποσείδι της Χαλκιδικής, προκειμένου να συλλέξουν τους καρπούς της ελιάς από τα ελαιόδεντρα που βρίσκονται μέσα στις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης.

Φυσικά δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από αυτή την πανστρατιά αγάπης και ο πνευματικός πατέρας και καθοδηγητής αυτής της προσπάθειας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Βαρνάβας, ο οποίος ευλόγησε από την πρώτη στιγμή αυτό το εγχείρημα, που επιχειρείται πρώτη φορά τόσο οργανωμένα.

Ώρες ολόκληρες διήρκησε η συγκομιδή της ελιάς και όλοι οι διακονητές χαρούμενοι και συνεργαζόμενοι μεταξύ τους επέφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η όμορφη μέρα στην κατασκήνωση ολοκληρώθηκε, αργά το μεσημέρι, με κοινή νηστίσιμη τράπεζα, την οποία επιμελήθηκε και ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος πατέρας μας και στην οποία απηύθυνε λόγους ευχαριστίας προς όλους όσοι βοήθησαν με κάθε τρόπο σε αυτή τη μοναστηριακή «παγκοινιά», επισημαίνοντας τη σημασία του λαδιού στη ζωή της Εκκλησίας και την αξία του στη διατροφή μας, όπως επίσης και τη σημασία του δέντρου της ελιάς, η οποία αποτελεί σύμβολο καταλλαγής και σωτηρίας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως