4 Απριλίου 2021 | Τελευταία Νέα | 688 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου στη Σταυρούπολη ιερούργησε την Γ΄ Κυριακή των Νηστειών, Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, 4 Απριλίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.

«Όστις θέλει οπίσω μου ελθείν…» όποιος θέλει να βαδίσει στον ίδιο δρόμο μαζί μου να απαρνηθεί τον εαυτό του, να σηκώσει το σταυρό του και να με ακολουθήσει, είπε στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στα λόγια του Χριστού και συνέχισε: ο Χριστός δεν υπόσχεται ούτε καλοπέραση, ούτε καλοζωΐα, ούτε ανάπαυση. Ο Σταυρός του Χριστού παραμένει παντοτινό σκάνδαλο, γιατί αποτελεί πρόσκληση για απάρνηση και κένωση. Τα λόγια του Χριστού δεν γίνονται κατανοητά στον κόσμο που αρνείται τον κόπο, αρνείται τη θυσία, τη διακονία και τον πόνο.

Ο Σταυρός του Χριστού είναι το μέτρο και το κριτήριο με το οποίο ο καθένας κρίνεται. Ο Σταυρός του Χριστού είναι το μέτρο εισόδου μας στη Βασιλεία των Ουρανών».

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε πατρικά: «ας μας λυτρώσει ο Σταυρός του Χριστού από τον πειρασμό και τη σκληρή δοκιμασία της ασθένειας. Σήμερα, ως ευλογία, προσκομίσαμε στο Ναό μικρό απότμημα από τον Τίμιο Σταυρό που φυλάσσεται στο Κειμηλιαρχείο του Επισκοπείου, για να ενισχυθείτε όλοι προσκυνώντας τον».

 

Εκ του Γραφείου Τύπου