19 Δεκεμβρίου 2017 | Τελευταία Νέα | 1279 προβολές

Δελτίο τύπου

Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Κριμαίας στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο 424.

Ο Σεβασμιώτατος ,στο κήρυγμά του, πολύ εύστοχα ανάδειξε τις λανθάνουσες αναλογίες ανάμεσα στην εποχή του Χριστού και στη σημερινή: πνεύμα σύγχυσης επικρατεί, τα είδωλα λατρεύονται, ο Θεός διώκεται. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη φράση του Ιώβ «ο οίκος μου άδης» και με τις κατάλληλες συνεπαγωγές παρέπεμψε στην «οσμή θανάτου», που λόγω απιστίας,  ρυπαίνει την εποχή μας.

 «Τα Χριστούγεννα θα νικήσουν» ήταν η τελευταία φράση του Δεσπότη  που ως νικητήριο σάλπισμα προανήγγειλε  την επικράτηση του Χριστού και συνακόλουθα τη νίκη των χριστιανών.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος συνοδευόμενος από το Διευθυντή κ. Μιχαήλ ΙωσηφίδηΤαξίαρχο, τον Υποδιευθυντή κ. Βασίλειο Κατζικά, Ταξίαρχο, του Νοσοκομείου και τα μέλη της Γυναικείας Χορωδίας «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος» επισκέφτηκε τους ασθενείς και πρόσφερε μαζί με την άγια  ευχή Του και ένα αναμνηστικό δωράκι.

Το οδοιπορικό της αγάπης ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στο Αστυνομικό Μέγαρο. Εκεί, υποδέχθηκαν το Σεβασμιώτατο και τη χορωδία του ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Λάζαρος Μαυρόπουλος.

Ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχαρίστησε όλους όσους  προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην Ελληνική Αστυνομία, έδωσε πλούσια τις ευχές του για το άγιο δωδεκήμερο.

Εκ του Γραφείου Τύπου