19 Ιανουαρίου 2015 | Τελευταία Νέα | 1086 προβολές

Δελτίο τύπου

Το Θεραπευτήριο χρονίων παθήσεων «Άγιος Παντελεήμων» επισκέφτηκε, ύστερα από πρόσκληση της διοικήτριας κ. Συλβάννας Καρασαββίδου, το Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας.Ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη πίττα και ευχήθηκε στους εργαζόμενους και στους φίλους του Ιδρύματος να συνεχίσουν με διάθεση θυσιαστικής προσφοράς το όμορφο έργο εντός του θεραπευτηρίου. Το Σεβασμιώτατο συνόδευε η Γυναικεία Χορωδία της Μητροπόλεως «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος» αποδίδοντας παραδοσιακά πρωτοχρονιάτικα κάλαντα .

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό ο οποίος τελέστηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ στην Ευξεινούπολη .

Τη διακονία του λόγου είχε ο π. Κωνσταντίνος Φουντουκίδης, ο οποίος με τρόπο παραστατικό ιχνογράφησε τη μορφή και το βίο του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ. Ο ομιλητής επικεντρώθηκε στον αναστάσιμο χαιρετισμό του αγίου Σεραφείμ «Χριστός ανέστη , χαρά μου» παροτρύνοντας το εκκλησίασμα να ζεί και να προχωρά στη ζωή με την ελπίδα της ανάστασης .

Στο τέλος , Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον προϊστάμενο του Ναού π. Λέοντα Εφραιμίδη για την επιμελημένη ετοιμασία της Πανήγυρης και αναφέρθηκε με ευγνωμοσύνη στον κ. Ιβάν Σαββίδη, με την οικονομική βοήθεια του οποίου ολοκληρώθηκε ο σκελετός του Ναού .

Παρόντες ήταν ο Υπουργός Μακεδονίας –Θράκης κ. Γεώργιος Ορφανός, ο Δήμαρχος Παύλου Μελά κ. Δημήτρης Δεμουρτζίδης βουλευτές και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Εκ του Γραφείου Τύπου