21 Ιουλίου 2019 | Τελευταία Νέα | 862 προβολές

Προσκηνυματική επίσκεψη στο Άγιον Όρος το τριήμερο 11-13 Ιουλίου ε.έ. και συγκεκριμένα στην Ιερά Μονή Καρακάλλου πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του Πανοσιολογιωτάτου Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτου Φιλοθέου, προκειμένου να προεξάρχει στις λατρευτικές εκδηλώσεις επί τη μνήμη των Αγίων Ενδόξων, Πανευφήμων και Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και επί τη συνάξει των Αγίων Ενδόξων και Πανευφήμων Δώδεκα Αποστόλων.

Ο Σεβασμιώτατος και η τίμια συνοδεία του έτυχαν θερμής υποδοχής από τον Γέροντα Φιλόθεο και τους πατέρες της Μονής.

Η Ιερά Αγρυπνία άρχισε με τον Μεγάλο Εσπερινό, το απόγευμα της παραμονής της εορτής των Αγίων, και κορυφώθηκε το πρωί της κυριωνύμου ημέρας με την τέλεση της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας από τον Σεβασμιώτατο κ. Βαρνάβα.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας τελέσθηκε ο Μεγάλος Εσπερινός των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων και το Κτητορικό Μνημόσυνο για τους κεκοιμημένους κτήτορες και πατέρες της Μονής, ενώ το πρωί της επομένης η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του προσκεκλημένου Ιεράρχου.

Κλείνοντας το προσκήνυμά τους, ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του, αφού ευχαρίστησαν τον Άγιο Καθηγούμενο και τους πατέρες για την αβραμιαία φιλοξενία, αναχώρησαν, ευχόμενοι να αξιωθούν και πάλι αυτής της ευλογίας.