13 Μαρτίου 2018 | Τελευταία Νέα | 1620 προβολές

Δελτίο Τύπου

Προσκυνηματική επίσκεψη στο Άγιον Όρος και συγκεκριμένα στην Ιερά Σκήτη της Αγίας Θεοπρομήτορος Άννης της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του Πανοσιολογιωτάτου Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτου Προδρόμου, για να προστεί της Ιεράς Αγρυπνίας επί τη εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως την Γ’ Κυριακή των Νηστειών.

Ο Σεβασμιώτατος και η τίμια συνοδεία του έτυχαν θερμής υποδοχής από τον Δικαίο της Σκήτης π. Χρυσόστομο και τους πατέρες της. 

Η Ιερά Αγρυπνία, η οποία τελέσθηκε στο Κυριακό της Σκήτης της Αγίας Άννης, ξεκίνησε με τον Μεγάλο Εσπερινό, το απόγευμα της παραμονής της εορτής, και κορυφώθηκε το πρωί της κυριωνύμου ημέρας με την τέλεση της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας από τον Σεβασμιώτατο κ. Βαρνάβα, κατά την οποία τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του Αγιαννανίτου διακόνου Σπυρίδωνος από την Ιερά Καλύβη των Αγίων Αποστόλων (Πατριάρχου) και την εις διάκονον χειροτονία του Αγιαννανίτου μοναχού Ανανίου, γέροντος της Ιεράς Καλύβης της Θείας Αναλήψεως.

Κλείνοντας το προσκύνημα τους, ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του, αφού ευχαρίστησαν τον Δικαίο της Σκήτης και τους πατέρες για την αβραμιαία φιλοξενία, αναχώρησαν, ευχόμενοι να αξιωθούν και πάλι αυτής της ευλογίας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως