7 Απριλίου 2015 | Τελευταία Νέα | 1151 προβολές

Δελτίο τύπου

Τη Μεγάλη Τρίτη εσπέρας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στην Ακολουθία του Νυμφίου , η οποία τελέστηκε, μέσα σε κλίμα κατανυκτικό, στους Αγίους Θεοδώρους Καλλιθέας .

Το τροπάριο της Κασσιανής, το οποίο αποδόθηκε εξαιρετικά από τον πρωτοψάλτη κ Ν. Στάθη, ζωντάνεψε μπροστά στα μάτια των πιστών τη σκηνή της συνάντησης του Κυρίου με την «εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα» γυναίκα.

Ο Σεβασμιώτατος φώτισε αυτή τη σκηνή της συνάντησης και εύστοχα επεσήμανε ότι αποτελεί κίνηση η οποία ανατρέπει κάθε ηθικιστική και νομικιστική σκέψη .Η γυναίκα, που ξαστόχησε στη ζωή της, προφητεύει το Πάθος , ζεί την εμπειρία της Ανάστασης και ιχνηλατεί το δρόμο της μετανοίας . Οι μετανοούντες αμαρτωλοί και όχι οι αυτοδικαιωμένοι αυτάρεσκα πιστοί θα κληρονομήσουν τη Βασιλεία του Θεού .

Παρόντες ήταν ο Βουλευτής κ. Σ Καλαφάτης , ο Δήμαρχος Συκεών –Νεάπολης κ. Σ. Δανιηλίδης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Αμπελοκήπων κ. Π. Κεσόγλου .

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στην παρουσία της κ. Ελένης Φωκά ,της Κύπριας Δασκάλας, η οποία παραδίδει, χρόνια τώρα, ανυπέρβλητα μαθήματα ηρωϊσμού και φιλοπατρίας.

Εκ του Γραφείου Τύπου