6 Νοεμβρίου 2015 | Τελευταία Νέα | 1717 προβολές

Δελτίο Τύπου

Την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας και η συνοδεία του έγιναν δεκτοί με ιδιαίτερη χαρά και τιμή από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Ειρηναίο ο οποίος του απένειμε τον Χρυσούν Σταυρόν τού Τάγματος του Αγίου Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου που αποτελεί την ύψιστη τιμητική διάκριση τού Πατριαρχείου Σερβίας, για την ουσιαστική, ανιδιοτελή και φιλάδελφη αγάπη με την οποία στήριξε η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως τον δοκιμαζόμενο σερβικό λαό και ιδιαίτερα τα ορφανά του πολέμου κατά τη δεκαετία του ’90.
Μέσα στην συναισθηματικά φορτισμένη ατμόσφαιρα ο Σεβασμιώτατος αντιφώνησε τον Μακαριώτατο Πατριάρχη κάνοντας λόγο για τον σταυρό που σήκωσε ο λαός της Σερβίας με πρώτους Κυρηναίους τους Πατριάρχες Παύλο και Ειρηναίο, οι οποίοι προσέφεραν μέγιστες πνευματικές και υλικές υπηρεσίες στο λαό τού Θεού.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο τής Σερβικής Δημοκρατίας κ. Νίκολιτς Τόμισλαβ, όπου μέσα στο ίδιο κλίμα εγκαρδιότητας εξέφρασε και εκ μέρους τού Κράτους την αναγνώριση της προσφοράς του ελληνικού λαού και την ευγνωμοσύνη προς τον Σεβασμιώτατο και τους συνεργάτες του, κληρικούς και λαϊκούς, για την επί σειρά ετών προσφορά του.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως