29 Νοεμβρίου 2015 | Τελευταία Νέα | 1890 προβολές

Δελτίο τύπου

Στον Ιερό Ναό Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, ιερούργησε, την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.

Ο Σεβασμιώτατος ιχνογράφησε το πρόσωπο του νεαρού της Ευαγγελικής περικοπής φωτίζοντας τη σκηνή της συνάντησής του με το Χριστό: ο νέος άνδρας πλησιάζει τον Κύριο. Ένα ερώτημα υπαρξιακό , όπως φαίνεται, τον βασανίζει: «Κύριε, τι ποιήσας ζωήν αιώνιον κληρονομήσω;» Ο Κύριος αφού του θυμίσει τις διατάξεις του Μωσαϊκού Νόμου τού ζητά μια υπέρβαση: να πουλήσει τα υπάρχοντα του και να τα μοιράσει στους φτωχούς. Λυπημένος ο νέος αποχωρεί, ήταν πολύ πλούσιος για να κάνει μια τέτοια θυσία.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος μετέφερε το μήνυμα του Ευαγγελίου στη σημερινή εποχή και τόνισε με έμφαση: η μόνη λύση στην κρίση είναι η βίωση της αγάπης στην πράξη και αγάπη στην πράξη σημαίνει θυσιαστική κένωση, άρση Σταυρού, έξοδος από την προσωπική αυτάρκεια και αυταρέσκεια. «Στην τελική Κρίση δε φτάνει να ΄ναι τα χέρια μας καθαρά, αξία έχει να ΄ναι γεμάτα» , είπε ο Σεβασμιώτατος θυμοσοφικά.

Μελωδική παρουσία στο ήδη ευφρόσυνο κλίμα πρόσφερε η Γυναικεία Χορωδία της Μητροπόλεως «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος» με την απόδοση Χριστουγεννιάτικων καλάντων.

Εκ του Γραφείου Τύπου

https://vimeo.com/147235190

https://vimeo.com/147234300