3 Σεπτεμβρίου 2014 | Τελευταία Νέα | 823 προβολές

Δελτίο Τύπου

Την Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στην τέλεση του Μικρού Παρακλητικού Κανόνος στον Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Νεοχωρούδας.

Ο Σεβασμιώτατος εστιάζοντας στο ιερό Πρόσωπο της Παναγίας είπε: « Η περίοδος του Αυγούστου χαρακτηρίζεται , καθώς οδεύουμε στη γιορτή της Παναγίας, ως το Πάσχα του Καλοκαιριού. Η Εκκλησία μας αποκαλύπτει το Πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου στο γεγονός της ενδόξου Κοιμήσεώς Της. Σκιρτά , αγάλλεται και πανηγυρίζει η Εκκλησία, γιατί το ανθρώπινο γένος αποκτά στον ουρανό τη Μεσίτριά του, « και Σε Μεσίτριαν έχω προς τον Φιλάνθρωπον Θεόν…». Στο Πρόσωπο της Παναγίας η Εκκλησία αναγνωρίζει Εκείνην που διέσωσε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και διακονεί αενάως το μυστήριο της σωτηρίας των ανθρώπων. Κάθε απόγευμα του Δεκαπενταυγούστου οι πιστοί απευθύνονται σε αυτήν την Πρέσβειρα με το Μικρό και το Μεγάλο Παρακλητικό Κανόνα αντίστοιχα. Παράκλησις: και μόνο η λέξη εμπνέει καταλλαγή, παρηγοριά, ικεσία. Μια και όλη η ζωή της Παναγίας μας υπήρξε προσευχή και παράκληση… Σε όλη την επίγεια ζωή του Κυρίου μένει διακριτικά δίπλα Του προσευχόμενη, γνωρίζει ότι είναι Σκεύος και Δοχείο της Χάριτος, αλλά παρόλα αυτά θα σταθεί μαθήτρια και μάνα ταυτόχρονα. Οι Ευαγγελιστές θα ντύσουν το Πρόσωπό Της με τη σιωπή. Οι άνθρωποι που προσεύχονται δε θορυβούν. Σε στάση σιωπής και προσευχής φτάνει στο τέλος της ζωής Της. « Μετέστης προς την ζωήν μήτηρ υπάρχουσα της Ζωής»: Το Πρόσωπο της Παναγίας επιβεβαιώνει τη νίκη απέναντι στο θάνατο».

Μετά το πέρας της Παράκλησης στην αυλή του Ναού μέλη της Γυναικείας Χορωδίας « Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος», συνέχισαν με το δικό τους τρόπο, τα τραγούδια τους, την « παράκληση» των πιστών.

Εκ του Γραφείου Τύπου