9 Αυγούστου 2015 | Τελευταία Νέα | 1104 προβολές

Δελτίο τύπου

Την Κυριακή 9 Αυγούστου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στη Νέα Ευκαρπία .

«Ο Ευαγγελιστής Ματθαίος, είπε ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του, ανακαλεί τη σκηνή, αμέσως μετά τη Μεταμόρφωση, της συνάντησης του Κυρίου με έναν πονεμένο πατέρα. Ο πατέρας είχε ζητήσει αρχικά τη βοήθεια των μαθητών , αλλά      « ουκ ἠδυνήθησαν αὐτὸν θεραπεῦσαι.», δεν μπόρεσαν να τον θεραπεύσουν.

Ο Κύριος, ως καρδιογνώστης, γνωρίζει ότι η απιστία των μαθητών Του ανέστειλε το θαύμα και τη στηλιτεύει αυστηρά , συγχρόνως προβάλλει την πανσθενουργό δύναμη της μετά πίστεως προσευχής. Η προσευχή, ως αγαπητική έξοδος, αγκαλιάζει όλον τον κόσμο και τον καθένα χωριστά και έχει τη δύναμη να μετακινεί βουνά , να σπάει το βράχο για να ρεύσει νερό , να διαιρεί τη θάλασσα στη μέση . Μόνο μια τέτοια πίστη, απόρροια αγαπώσας καρδιάς , μπορεί να μεταμορφώσει τον κόσμο επί το αρχαίον κάλλος και να τον καταστήσει «καλόν λίαν», σύμφωνα με το θεϊκό πρόσταγμα .

Ο Σεβασμιώτατος τελειώνοντας κάλεσε το εκκλησίασμα στην ανάληψη της κοινωνικής ευθύνης με σκοπό τη μεταμόρφωση του κόσμου.

 

Εκ του Γραφείου Τύπου