4 Μαρτίου 2018 | Τελευταία Νέα | 1214 προβολές

Δελτίο τύπου

Την Β΄ Κυριακή των Νηστειών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Καλοχώρι.

Ο Σεβασμιώτατος, αρχικά, φώτισε τη σκηνή της θεραπείας του παραλυτικού, υπογράμμισε  τη δύναμη της πίστης τη δική του  και των συνοδών του.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, τη μνήμη του οποίου τιμά η Εκκλησία τη Β΄ Κυριακή των Νηστειών και προέτρεψε το εκκλησίασμα να εγκολπωθούν την προσευχή του  «Υπεραγία Θεοτόκε, φώτισον μου το σκότος».

Ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε τους πιστούς για την τοποθέτηση του π. Σάββα Χριστοδουλίδη στον Ιερό Ναό και ευχήθηκε  να’ ναι γόνιμη   η συνεργασία  μεταξύ των πατέρων για την οικοδομή των πιστών.

Τη λιμνοθάλασσα του Καλοχωρίου επισκέφτηκε ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας μαζί με τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Θερμοπυλών κ. Ιωάννη και τη σεπτή συνοδεία του. Η λιμνοθάλασσα, η οποία αποτελεί ένα στολίδι της Δυτικής Θεσσαλονίκης, με τις φυσικές της ομορφιές της και την ποικιλία της πανίδας της, θα αποτελούσε πόλο έλξης για τους κατοίκους της περιοχής της, αν οι ιθύνοντες αντιλαμβάνονταν την οικολογική αξία και την καίρια γεωφυσική της θέση  και προχωρούσαν σε έργα ανάπλασης.     

Εκ του Γραφείου Τύπου